Recupereren constructies van vermoeiing?

Ik houd van fietsen. Als het mooi (of iets minder mooi) weer is maak ik graag een tochtje door de omgeving. Soms rustig, maar soms ook als stevige training. Na zo’n tochtje geniet ik van een biertje en rust ik eens goed uit. En de volgende morgen ben ik weer helemaal hersteld!

Werkt dat ook voor mijn fiets?

Je kunt het altijd uitproberen: een goede nachtrust voor de fiets. Helaas, vermoeiing in metalen constructies is onomkeerbaar. Als een scheur eenmaal is geïnitieerd zal die niet meer verdwijnen. Dus mijn fiets zal niet recupereren van een stevig tochtje door hem een nachtje te laten slapen.

Is dat erg?

Niet per se. Ondanks dat mijn fiets niet recupereren kan, kan hij toch een respectabele leeftijd bereiken. Hoe? Vermijden van vermoeiing begint met een goed ontwerp. Maar wat hebben we daarvoor nodig. In het kort: kennis en ervaring. Het kost tijd dit op te bouwen. Wij kunnen helpen dit te versnellen. Kijk gerust eens hoe …..